Kun fantasien sætter grænser for, hvordan den klassiske snobrødsopskrift kan varieres. Prøv denne opskrift, der kan give grønne eller brune snobrød.
Sno + Brød = Snobrød
-
Lav dejen hjemmefra: Opvarm mælken så den er lunken og opløs herefter gæret i den. Bland herefter olivenolie, sukker, mel og salt i. Nu skal I vælge smag! Tilsæt enten kakao eller krydderurter. Stil dejen til at hæve et lunt sted i ca. en halv time. Nu er I klar til at tage ud lave de vildeste snobrød!
-
Når I er ankommet til bålpladsen, skal I dele dejen i det antal snobrød, I skal bruge. Find nogle lange pinde og fjerne barken. Rul dejen til lange pølser og sno den rundt om pinden.
-
Bag snobrødene laaaangsomt over gløderne. Pas på at det ikke kommer for for tæt på gløderne, for så brænder det på. Brødet er færdigt, når det er gyldenbrunt og lyder hult, når I banker på det. Hvis snobrødet kan drejes rundt på pinden uden modstand, er det også færdigbagt.
Tid
- 1 - 1,5 time
Sted
- Ved en bålplads i skoven eller haven
Det skal du bruge
- 25 g gær
- 3,5 dl mælk
- 1 spsk. olie
- 2 tsk. salt
- 1 tsk. sukker
- 500 g hvedemel
- 3 spsk. kakao (til brune snobrød)
- En håndfuld krydderurter (til grønne snobrød)
- • • • • •
- En skål
- Nogle lange pinde (husk at fjerne barken)
- En røreske