Der findes utrolig mange lækre snacks over bål. En af VILDs favoritter er helt klart luksus s'mores med cookies. Dem er I nødt til at prøve!
TIP: I kan også vælge at købe nogle færdige cookies og gå direkte i gang med bålet. Det er helt op til jer!
Klar, parat, bag!
-
Find en skål frem og pisksmør, sukker og brun farin sammen. Tilsæt æg, og pisk dejen til den er fin og ensartet.
-
Tilføj hvedemel, bagepulver, natron og salt. Pisk det hele sammen.
-
Hak chokoladen og vend den i dejen. Hvis I har tid, har dejen godt af at hvile på køl i 30 minutter. Tænd i mellemtiden ovnen på 200 grader varmluft.
-
Form nu ca. 18 lige store kugler af dejen, som I placerer på en bageplade med bagepapir. Pres kuglerne lidt flade.
-
Sæt bagepladen i ovnen og bag dem i ca. 10 minutter. Jeres cookies er færdige når kanterne er gyldne og midten stadig lidt blød. Lad dem køle af på en rist, så de hurtigt køler ned og bliver sprøde.
-
Mens jeres cookies køler ned, kan I tænde op i bålet. Lad bålet brænde, indtil der er dannet gode varme gløder.
Se hvordan du laver VILDs favoritbål!
Hvis I er klar på at udfordre jer selv lidt ekstra, kan I se, hvordan I laver det perfekte bål ved hjælp af tændstål og brænde fra naturen. Se videoen.
-
Når der er gode gløder i bålet, sætter I skumfiduserne på pinde og rister dem over gløderne. Pas på at der ikke går ild i dem, så hold god afstand til gløderne!
-
Når skumfidusen er færdig, sætter I den imellem to cookies så I har en lækker cookie-skumfidus-sandwich - også kaldet en s’mores. Velbekomme!
Tid
- 1,5-3 timer
Sted
- I køkkenet og ved et bålsted
Det skal du bruge
- Opskriften er til ca. 18 cookies
- 115 g blødt smør
- 50 g sukker
- 150 g brun farin
- 1 æg
- 210 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 1/2 tsk natron
- Lidt salt
- 100 g mørk chokolade
- Evt. 50 g hakkede nødder
- Skumfiduser
- Skål
- Bageplade og bagepapir
- Køkkenvægt
- Piskeris
- Røreske
- Skærebræt
- Kniv
- Brænde og optænding
- Pinde til skumfiduser