Lav æbler over bål

HEADER

Har I smagt varme, bagte æbler før? Hvis ikke, så er det en stor anbefaling herfra. Æblerne bliver lækre, søde og bløde, og er perfekte som en sjov snack eller lækker dessert.

Sådan gør I

  1. Start med at bygge et bål med tørt brænde og tænd op i det. Lad bålet brænde, indtil der er dannet gode varme gløder.

    Se evt. opskriften på VILD's favoritbål.

  2. I mellemtiden skal I finde pinde, der er mindst 1 meter lange. Gør den ene ende spids, så æblet kan komme på. I kan spidse pinden ved at snitte med en kniv eller en grøntsagsskræller, hvis børnene er små.

  3. Stik pinden igennem midten af æblet, så det sidder godt fast. Hold herefter æblet over gløderne. Det gør ikke noget, at æblet rører gløderne, og skrællen bliver forkullet.

    Æble over bål Æble over bål
  4. Vend æblet jævnligt, så det bliver stegt jævnt på alle sider. Når æblet er blødt indeni og skrællen er forkullet, er det færdigt. 

  5. Fjern æblet fra pinden og lad det køle lidt af, så det er til at håndtere. Fjern skrællen, mens æblet stadig er varmt – den skulle gerne glide let af.

  6. Til sidst kan I servere det varme æble som det er, eller I kan tilføje flødeskum og syltetøj for ekstra sødme.

    æble over bål 2 æble over bål 2

Tid

  • 1–1,5 time

Sted

  • Ved en bålplads i skoven eller haven

Det skal du bruge

  • Æbler 
  • Pinde, mindst 1 meter lange
  • Brænde til bål 
  • Kniv eller en grøntsagsskræller
  • Eventuelt flødeskum og syltetøj