Julegrød med æbler og kanel

Julegrød

Grød er én af de mest oplagte bålretter I kan lave sammen i familien. Denne julegrød spreder glæde for både store og små, med en topping af søde varme æbler i kanel.  

Sådan gør I

  1. Byg et bål med tørt brænde og tænd op i det. Lad bålet brænde, indtil der er dannet gode varme gløder.

    Se hvordan du laver VILD’s favoritbål! 

    Hvis I er klar på at udfordre jer selv lidt ekstra, kan I se, hvordan I laver det perfekte bål ved hjælp af tændstål og brænde fra naturen. Se videoen.

     

  2. Start med at skrælle æblerne og skære dem ud i små tern.  

  3. Smelt smørret i gryden og tilsæt sukker og kanel. Vend æbleternene så de er helt dækket ind i krydderierne.  

  4. Steg indtil æblestykkerne er karamelliserede og næsten møre. Husk at røre jævnligt, så de ikke brænder på! 

  5. Stil den nu færdige æble topping til side i en skål. Skyl gryden og skeen, så I er klar til at lave grøden.  

  6. Kom perlebyg og mælk i gryden og kog ca. 30 minutter under låg. Rør let en gang i mellem. 

  7. Tilføj en knivspids salt, og kog i 3-5 minutter. Server julegrøden med jeres karamelliseret æblestykker og nyd bålhyggen.  

    Julegrød  illustation Julegrød  illustation

Tid

  • 1-1,5 time

Sted

  • Bålplads i skoven eller haven

Det skal du bruge

  • 2 æbler (kan udskiftes med pære eller blommer)
  • 3 spsk. sukker
  • 1 tsk. kanel
  • 2. spsk. smør (kan udelades)
  • Evt. 1 tsk. vaniljesukker
  • 100 gram perlebyg
  • 8 dl mælk eller mandeldrik
  • 1 knivspids salt
  • Gryde
  • Røreske
  • Skål til æblestykker
  • Kniv
  • Skærebræt
  • Skrællekniv

Vild med bål? 

Køb VILD’s bålpakke, som er til alle børnefamilier, der elsker bålhygge, lækker mad og eventyr.  

Vi har sammensat den perfekte pakke, der indeholder alt det I behøver, for at madlavningen bliver en sjov og lærerig aktivitet, som hele familien kan tage del i.  

Køb bålpakken